Prisma rijschool - De rijopleiding

De rijopleiding

Het doel van onze rijopleiding is dat je na het behalen van je rijbewijs met meer durf en plezier achter het stuur kunt zitten en met minder kans op het ontstaan van rijangst van de auto gebruik kan blijven maken. Bij ons leer je vooral veel beter te anticiperen op gevaren en ontwikkel je een goede rij- en kijkstijl. Dit vormt de basis voor een verdere ontwikkeling tot een ervaren veilige bestuurder.

De lessen worden aan de leerling aangepast. Wij geven niet les op de traditionele manier, want iedereen zit verschillend in elkaar. Vooral als het gaat over ruimtelijke zaken en de bediening van de auto, dan zie je vaak een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Daarom hebben ook vrouwen enorm veel baat bij onze manier van opleiden! 

Leerlingen die bij ons hun rijopleiding hebben genoten, rijden uiteindelijk een stuk gemakkelijker, veiliger en minder gestresst.
Door onze effectieve opleidingsmethodiek slaag je gemakkelijker en heb je minder lesuren nodig.

Voor het leren van je theorie kun je een theorieboek met een USB-stick met oefenexamens aanschaffen.
Voor hen die hun rijbewijs al hebben maar er meer uit willen halen of voor hen die het moeilijk vinden om zelfstandig de weg op te gaan, biedt Prisma rijschool bijscholings – en opfrislessen.

De rijlessen duren 60, of 90 minuten en starten altijd vanuit Steenwijk, Steenwijkerwold of Tuk. Voor leerlingen die buiten Steenwijk wonen, zoeken wij een passende oplossing, bijvoorbeeld vanaf het station, school of een carpool parkeerplaats.

De lesauto, een nieuwe Volkswagen Golf VII, is rookvrij. Deze auto laat zich gemakkelijk bedienen en de bijzondere manoeuvres zijn makkelijk uit te voeren. De stoelen en de stuurkolom zijn te verstellen en de auto is voorzien van allerlei gemakken, zoals een goede klimaatbeheersing.

Dsc02730
20140201_162614
20130906_102637